Viljatori-app

Viljatorin viljelijän mobiilisovellus on nyt julkaistu ja saatavilla sekä App Storesta (iOS eli iPhone ja iPad) että Google Play -kaupasta (Android-laitteet). Lähetän liitteenä myös asiaan liittyvän ohjeiston pdf-tiedostona. Samassa dokumentissa on ensin viljelijän eli myyjän ohje ja sen jälkeen ostajan ohje.

Sovellus on uusi ja siksi toistaiseksi sovelluskaupoissa hakujen ja latauslistojen häntäpäässä, joten sitä ei välttämättä helposti sieltä suoraan löydä. Kannattaa siis nyt ensi vaiheessa mennä omalla mobiililaitteella alla olevaan linkkiin ja ladata sovellus sitä kautta:

iOS eli iPhone ja iPad https://apps.apple.com/app/id1475471444

Android-laitteet: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viljatorimobile 

Muutamia asioita, jotka kannattaa myös huomioida:

  • Mobiilisovellus on tarkoitettu tässä vaiheessa vain viljelijän käytettäväksi, ostajat käyttävät edelleen selainversiota pöytäkoneella ja pääsevät vastaamaan sieltä viljelijöiden hintakyselyihin.
  • Liitteenä olevat viljelijän ohjeet ovat melko yksityiskohtaiset. Uskomme, että sovellusta on kuitenkin melko helppo käyttää ilman ohjeitakin.
  • On tärkeää, että käyttäjä on määritellyt omissa tiedoissaan (asetukset), onko kiinnostunut ostamaan vai myymään viljaa vai molempia. Kotieläintiloja kannattaa muistuttaa tästä erityisesti, jotta huomaavat merkitä itsensä ostajiksi. Viljatori lähettää hintakyselyt vain niille, jotka ovat merkinneet, että ovat kiinnostuneita ostamaan viljaa.
  • Ostaja eli kyselyn vastaanottaja ei näe hintakyselyn lähettäjän henkilöllisyyttä, vaan vain maakunnan, josta kysely on tehty.
  • Ostajalle: ennen kuin alat vastata kyselyihin, varmista, että sinulla on oma toimituspisteesi (tai useampia) määritettynä asetuksissasi. Jos käytät eri viljalaaduille laatuprofiileja tai hintakorjauksia, ne ovat käytössä myös hintakyselyvastauksissa. Joten kannattaa varmistaa, että nämä ja muutkin tietosi ovat ajan tasalla, niin vastaaminen on helpompaa.
  • Kieliversiona on tällä hetkellä suomi. Ruotsin ja englannin käännökset ovat työn alla.
  • Viestinnästä olemme laittamassa erillistä infopakettia jakoon. Tätä on käyty viestintätiimienne kanssa läpi jo aiemmin.

Jos näistä herää ihan mitä tahansa kysymyksiä, palaa asiaan. Samoin jos havaitset järjestelmän toimivuudessa jotain huomauttamista, laita palautetta mailiosoitteeseemme info@viljatori.fi . Palautetta Viljatorista voi myös lähettää tekstiviestillä (tai multimediaviestillä) numeroon 16130. Lisää tekstiviestin alkuun tunniste VILJA ja kirjoita sen jälkeen viestisi. Viesteihin voit hyvin liittää kuvakaappauksia tai muuta lisätietoa.

VILJATORI – ohjeet hintakyselyyn