Kesäretki 2012

Jäsenretki Polar-strutsitilalle, Okra-näyttelyyn ja Vekkilän museotilalle.

Lohjan seudun MTK järjesti heinäkuussa 2012 jäsenilleen retken Forssan lähettyville. Tutustumiskohteina oli Strutsitila Polar Loimaalla, Okra-näyttely Oripäässä sekä Vekkilän museotila Tammelassa.

Matkalle lähti kolmekymmentä retkeilijää. Bussikuljetus lähti Lohjan keskustasta aamutuimaan.

Strutsitila Polarin omistaja Marja Rautala kertoi tilasta ja sen syntyhistoriasta strutsien katsellessa taustalla. Usean kymmenen strutsin tilan toiminta kiinnosti ja kuvia otettiin muistoksi erikoisista eläimistä.

strutsilassa

muna

Strutsitilalla tutustuttiin suuriin lintuihin ja valtaviin muniin.

Aitauksilta siirryttiin myymälän/hautomon/kahvilan puolelle noin puolen kilometrin päähän strutseista. Kahvihetken ja lisäopastuksen jälkeen oli mahdollisuus tutustua hautomon puolelle sekä tehdä strutsi-aiheisia ostoksia. Kaikkea mielenkiintoista strutsista olikin tehty: lompakkoja, kenkiä, sulkatuotteita, lamppuja tyhjistä munista ym. Myös strutsinlihaa oli myynnissä (se olikin aivan suussa sulavaa toim. huom.)

.strutsit

Seuraavaksi kohteena oli Oripään lentokentälle pystytetty monipäiväinen maatalousnäyttely Okra. Okrassa jokainen sai kuljeskella ja tutustua kohteisiin omassa tahdissa. Joka toinen vuosi järjestettävä näyttely oli kerännyt lentokentälle hirmuiset määrät erilaisia maatalouskoneita ja niitähän ihasteltiin ja kummasteltiin sankoin joukoin. Alueella oli mahdollisuus myös kevyeen lounaaseen. Siististi järjestetty, ehkä jo hieman suureksi paisunut, näyttely veti ennätykselliset yli 71 000 kävijää.

harkavaunu

Okra-näyttelyn härkävaunu. Ilmaista kuljetusta iloisesti messualueella 😉

Kolmas kohde retkipäivänä oli Tammelan kunnassa sijaitseva Vekkilän museotila. 1700-luvulta oleva pihapiiri oli kuin siirtyminen modernin kaupunkirakentamisen läpi vanhaan aikaan. Yllättävä perinnemaisema oli omistaja Kristiina Liinaharjan mukaan pitkän työn takana. Vastoinkäymisten saattelemana omistaja on kuitenkin saanut säilytettyä upean miljöön Tammelan järven rannalla.

Vekkilän museotilan päärakennus 1600-luvulta.

Vekkilän museotilan päärakennus 1600-luvulta.

vekkila_talo

Tilalla oli käyntihetkellä kolme kyyttöpoikaa, kaksi lehmää nuorine vasikkoineen, yli neljäkymmentä lammasta, kaksi hevosta, ankkoja, kanoja ja kukko, kaneja sekä perinteiset koirat. Tilan emäntä esitteli museoksi sisustetun päärakennuksen historiaa sekä koko tilan tuotantoa. Ruokailun jälkeen oli mahdollista tutustua koko tilaan. Valtaisan informaation saattelemana ryhmä pakkautui jälleen linja-autoon ja suuntasi kohti Lohjaa.

vekkilassa

vekkila_ulkona

lehmat