Kesäretki Tammelaan 2014

Lauantaina 2.8.2014 MTK-Lohjan seutu ry järjesti jäsenille (ja muillekin) matkan Tammelaan. Kohteina erityisesti Mustialassa, Hämeen Ammattikorkeakoulun, Mustialan yksikön pihapiirissä ja rakennuksissa Hakkapeliitta-tapahtuma. Hakkapeliitta-tapahtuma järjestettiin tänä vuonna 36. kerran ja se näkyi järjestelyissä. Osaamista, rutiinia ja valmiiksi mietittyjä kohteita. Myyjiä paikalla oli noin 200 eri puolilta Suomea. Kaikilla myyjillä oli keskiaikaan viittaavat vaatteet, kojut oli tehty puista ja koristeltu luonnon materiaaleilla. Jopa roskikset oli tehty kuusen kuorilaudoista!

Käsitöitä, itse tehtyjä elintarvikkeita, taidetta ym. oli tarjolla myyntikojuissa.

Käsitöitä, itse tehtyjä elintarvikkeita, taidetta ym. oli tarjolla myyntikojuissa.

munkki Työnäytöksiä muun muassa vanhoilla köydentekovälineillä. Kolmessa polvessa oli jo väkeä köyttä valmistamassa. Isännän vanhempien peruja olleet köysipuut olivat edelleen käyttökelpoisessa kunnossa ja niitä sai kokeillakin. punoja2 punoja1koydenpunojat3 Kesken köydenpunonnan alkoi ”teatteri”. Kello 12.00 oli ex-ministeri Paavo Arhinmäen määrä tulla pitämään puhe esiintymislavalle. Sitä ennen katsomoon saapui kuningas ja kuningatar saattueineen.

Ex-ministeri saikin heti seurakseen "eukon".

Ex-ministeri saikin heti seurakseen ”eukon”.

seurue1 hoviodottaa kuningaskuningatar   Ruokaa valmistui vartaassa ja pannuilla. Possua jonotettiin ja kuulemma herkullista se olikin. possuvarras Käden taitoja esiteltiin myös näin. rukki letitys lettimallit Seuraavana kohteena olikin Kaukolanharjun maineikas näkötorni. 21 metriä korkea, yksi harvoista yleisölle avoinna oleva, puutorni on valmistunut vuonna 1926. Torniin päästettiin vain kourallinen ihmisiä kerralla, eikä se ollenkaan kannustanut korkenpaikankammosta kärsiviä kokeilemaan rajojaan. Albert Edelfeltin kunniaksi pystytetty pieni kivipaasi komeili tornin juurella. Hän oli yksi Kaukolanharjun luontoa kuvannut suomalaistaiteilija 1800-luvun lopussa. Hieman on maisema muuttunut (1889-1890). maisema edelfelt Läheinen Kuivajärvi hiekkarantoineen viilensi retkeilijöitä ruokailua odotellessa. Noutopöytä paikallisin ja itse tehdyin herkuin tarjoiltiin Lounais-Hämeen Pirtissä. ruokailu1 Tutustumisen arvoinen ruokapaikka. Linkki tietoihin: http://www.tammela.fi/matkailu/luonto/saaren_kansanpuisto/lounais-hameen_pirtti/ Viimeinen kohde olikin Tammelan kesäteatteri, jossa pääsimme kuninkaallisten kanssa samaan näytökseen. Sirkku Peltosen Suomen hevonen jakoi hieman mielipiteitä. Mutta viihdyttävää illan viettoa joka tapauksessa. Paluumatka sujui kuin siivillä, ja eipä aikaakaan kun Lundströmin bussi kaartoi jo Lohjan Neidonkeitaan parkkipaikalle. KIITOS kaikille matkaseurasta!   Vielä yksi kuva puujaloilla koikkelehtivasta tytöstä Hakkapeliitassa. puujalat

Kuvat ja teksti: Katja Ranta