Ohjeet OIVA-portaalin käyttöön

Oiva-jäsenpalveluportaali on uusi jäsenille tarkoitettu uusi palvelu verkossa.

Oivan jäsenpalveluportaalista löydät mm. sähköisen jäsenkorttisi, järjestön tapahtumakalenterin ilmoittautumisineen sekä linkkejä hyödyllisiin palveluihin ja materiaaleihin. Voit kohdentaa Oivan kautta kysymyksiä asiantuntijoille sekä vastata edunvalvontaan ja muuhun MTK:n toimintaan liittyviin ajankohtaisiin pikakyselyihin.

Omien tietojesi päivitys tapahtuu myös jatkossa Oivan jäsenpalveluportaalin kautta. Jäsentietoja on yhdistetty useista rekistereistä ja niiden yhdistämisessä on saattanut tapahtua virheitä. Jos huomaat tiedoissasi virheen tai puutteita, voit päivittää ne itse omissa tiedoissasi tai ilmoittaa niistä: nettijasenet@mtk.fi

Oiva-jäsenpalveluportaaliin pääset kirjautumaan osoitteessa:
https://oiva.crmieportal.com/login

Näkymä sisäänkirjautumisessa on tällainen:

HUOM! sinulla pitää olla jäsenrekisterissä oleva sähköpostiosoite, jotta pääset kirjautumaan Oivaan.  Ensin kuitenkin pitää tilata ihan uusi salasana 🙂
– Jos olet ilmoittanut sähköpostiosoitteesi yhdistykselle ja olet saanut mm. MTK-Lohjan seudun sähköisiä jäsenkirjeitä, oletettavasti sähköpostiosoitteesi on järjestelmässä.
– Jos tiedät, ettet ole koskaan antanut sähköpostiosoitettasi yhdistykselle tai se on vaihtunut, pitää sinun ensin ilmoittaa se vaikka yhdistyksen sihteerille, joka lisää sen jäsenrekisteriin. Vasta sen jälkeen pääset kirjautumaan Oivaan.

Voit kokeilla onko sähköpostiosoitteesi toimiva ja rekisterissä, klikkaamalla Luo uusi salasana.

Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi ja paina Lähetä.
Sähköpostiosoitteella ei löytynyt käyttäjää. Tarkoittaa ettei käyttämäsi osoite ole rekisterissä. Lähetä haluamasi sähköpostiosoite siis sihteerille.

Käy sen jälkeen katsomassa postiasi, jossa pitäisi olla linkki uuden salasanan luomiseen. 

 

Klikkaa Vaihda salasana ja se ohjaa uuteen ruutuun:

Kirjoita omavalintainen salasana kahteen kertaan ja tallenna.

Kirjaudu uudestaan nyt saamallasi salasanalla. Ja näkymän pitäisi olla tällainen:

 

Kohdasta Omat tiedot pääset muokkaamaan omia tietojasi, sekä määrittämään haluatko laskut esim. sähköpostiisi tai e-laskuna tai yrityksen verkkopankkiin.
Kohdassa Laskut näet laskuerittelyn, sekä laskunpdf:n jonka voit tallentaa omalle koneellesi.
Jäsenkortti-ikonin alla on oma jäsenkorttisi, tällä hetkellä vielä vain tulostettavassa muodossa, mutta tulevaisuudessa on mahdollista saada myös sähköinen jäsenkortti, esim. puhelimeen.
Laskun mukana on tullut jäsenkortti vastuuhenkilölle, MUTTA perheenjäsenet eivät saa postilla jäsenkorttia. Vaan se pitää käydä OIVA-portaalista tulostamassa tai odottaa sitä sähköistä jäsenkorttia.

Käy klikkailemassa ja kurkkaamassa muitakin ikoneja, mitä ne pitävät sisällään. Jokaisessa kohdassa ei vielä ole asiaa, mutta Oiva täydentyy koko ajan.

Pääset OIVAan myös MTK.fi-sivuilta kirjautumalla. Se vain ensin ohjaa MTK:n etusivulle, josta Pikalinkit-kohdan alla olevasta OIVA-logosta pääset portaaliin.

Vanhat ns. Reppu-tunnukset ovat nykyään hävitetty, eikä niillä enää voi kirjautua jäsensivulle.

Ota yhteyttä sihteeriin, jos portaaliin pääsyssä on hankaluuksia.

sihteeri@mtklohjanseutu.fi tai 0405580429