Jäsenille tuettuja lomia

Maatalousyrittäjille on nyt tarjolla uusia tuettuja lomia tämän vuoden marraskuussa Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon kautta. Lomilla kiinnitetään huomiota parisuhteeseen ja eläkkeelle jäämisen uuteen tilanteeseen.

Hyvinvointiloma Kannonkosken Pispalassa on tarkoitettu mm. vaikeissa taloudellisissa tilanteissa toimiville maatalousyrittäjille, jotka haluavat saada myös keskusteluapua parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Parisuhdeasioita käsitellään loman aikana eri näkökulmista mm. työhön liittyvien paineiden merkitys parisuhteelle.

Työt  takana -loma Siilinjärvellä Kunnonpaikassa on tarkoitettu puolestaan eläköityville maatalousyrittäjille tai jo eläkkeellä oleville. Loma tarjoaa virkistymistä ja eväitä oman hyvinvoinnin huolehtimiseen eläkkeellä pitkän yrittäjäuran jälkeen.

Lomia pitää hakea viimeistään 2 kk ennen aiottua lomaa. Normaalisti hakuaika on 3 kk.  Lomahakemukset tulee perustella huolellisesti. Lomatukea myönnettäessä huomioidaan hakijan elämäntilanne, taloudelliset, terveydelliset ja sosiaaliset syyt. Esimerkiksi tämänhetkinen vaikea taloudellinen tilanne, velkataakka tai raskas työ on hyvä tuoda hakemuksissa esille. Lomia voi hakea yhdessä puolison kanssa. Lomat ovat täysihoitolomia, mutta matkakustannuksista lomalainen vastaa itse.

Lisätietoja tuettujen lomien hakemisesta saat Maaseudun Terveys-ja Lomahuollosta puh. 010 2193 460 tai www.mtlh.fi.  Ohjeita lomien hakemiseen sekä sähköinen hakemuslomake löytyy oheisen linkin kautta: http://www.mtlh.fi/fi/Lomatuen%20haku/

Lisätietoja lomista Reppu-uutisissa:
https://www.mtk.fi/reppu/repun_jasenpalvelut/reppu_uutiset/reppu_uutiset_2016/fi_FI/maatalousyrittajille_haettavissa_uusia_tuettuja_lomia/

 

Maatalousyrittäjille haettavissa uusia tuettuja lomia jäsenrekisteri 20.6.2016