Farmarikysely

Vastaa ainakin punaisella tähdellä merkityt kohdat. HUOM! Jos lomake ei lähde, täytä This field is required -tekstillä huomautetut kohdat.
Kaksi tilaretkeä järjestetään kesällä 2020 (tai kesällä 2021, riippuen korona-tilanteesta). Kohteina on 2-3 Lohjalla/Nummi-Pusulassa toimivaa tilaa. Ajankohdasta tiedotetaan kesän aikana. Vastaus ei sido osallistumaan.
Tilaretken kohteen tulisi olla tarpeeksi iso, jotta sinne voi saapua bussilla.
Mitä tulisimme katsomaan? Onko tilallanne tehty jotain poikkeavasti, onko joku kokeilu ollut onnistunut?
MTK-Lohjan seudun paikallisyhdistyksen toiminnasta:
Jos vastasit kyllä yllä olevaan kysymykseen, kerro mitä se toiminta voisi olla?
Verkko-osallistuminen kokouksiin?
Nummi-Pusulan tuottajayhdistyksen liittyessä Lohjan seutuun, jäsenmäärä sekä pinta-ala tuplaantui. Se tarkoittaa sitä, että myös välimatkat kasvoivat. Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua jäsenkokouksiin (kevät-ja syyskokoukset) ja päästä vaikuttamaan yhdistyksen asioihin, mietimme mahdollisuutta olla suorassa verkkoyhteydessä kokoustilaan. Oman tietokoneen avulla voi seurata kokousta ja mahdollisesti myös kommentoida.
Ennen kuin kokouksiin voi osallistua verkon välityksellä, on tekniikkaa ensin testattava. Testiryhmään kaivataan osaamistasoltaan erilaisia testaajia. Edellytys on että omistaa kannettavan tietokoneen. Kokoustekniikkaa testataan erillisessä testaustilassa kevään/kesän aikana.
Rompetori & foorumi
Foorumi olisi verkossa toimiva, suljettu vain tämän yhdistyksen jäsenille tarkoitettu. Jossa voisi myydä/ostaa/vaihtaa maataloustavaraa ja palveluja. Viestittää ajankohtaisista ja paikallisista asioista muille tuottajille. Kysellä kyytejä ihmisille ja tavaroille. Kysellä ohjeita. Kertoa kokemuksiaan.
Nuorten asiaa
Nuorille ensisijaisesti suunniteltu retki johonkin päin Suomea. Mutta varmaankin mukaan mahtuu ikinuoriakin 🙂 (Tämäkin retki tullaan toteuttamaan vasta korona-epidemian jälkeen, ajankohta on siis vielä auki)
Kesällä 2020 tai 2021 (tai muuna aikana kun korona-tilanne helpottuu) on tarkoitus järjestää retki jonnekin pidemmälle (Suomessa). Retken kohteina voisi olla: - joku paikka, jossa nuoret viljelijät ovat löytäneet yhteisen kanavan/keinon pitää yhteyttä keskenään - sivuelinkeino: tyhjilleen jääneen hallin uusiokäyttö, maatilan hyötykäyttö matkailussa - mikä tahansa muu kiinnostava kohde. Retken kesto 1,5 vrk.
Tuutorointi tai mestari-kisälli tai tukikaveri tai miksi ikinä haluaakaan kutsua. Ajatuksena on löytää tukihenkilöitä nuorille viljelijöille. Nyky-Lohjalla varsinkin nuoret viljelijät ovat hyvin etäällä toisistaan ja arki voi olla liiaksi yksin puurtamista. Nuoren tukena olis hyvä olla muitakin kuin vain kotiväki. Ilmoittautuneille tuutoreille ja tuutoroitaville järjestetään mm. illanistujaiset. (Tämäkin tilaisuus joudutaan siirtämään, korona-epidemian takia.)
Yleisiä kysymyksiä
Ajattele vastausta kokonaisuutena, ei vain maatalouteen liittyen.
Vastauksia käsitellään anonyymisti
Vastaa yleisellä tasolla
Risuja ja ruusuja -osasto